Τηλεδερματολογία

Πηγή: Πατήστε εδώ

Οι συνήθεις εφαρμογές τηλεδερματολογίας αφορούν ένα ασθενή με δερματολογικό πρόβλημα που βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη κλινική, που συνήθως στελεχώνεται από ένα γενικό ιατρό και τον ειδικευμένο δερματολόγο που βρίσκεται σε ένα κεντρικό νοσοκομείο. Στόχος της, είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών με κύριο σκοπό την παροχή συμβουλών, διαγνωστικών και θεραπευτικών οδηγιών στον μη ειδικευμένο δερματολόγο. Δερματολογικές εικόνες, ιστορικό του ασθενούς, εργαστηριακές αναλύσεις, και οτιδήποτε άλλο σχετικό δεδομένο μεταδίδεται ηλεκτρονικά προς τον δερματολόγο, ο οποίος αξιολογεί τα κλινικά δεδομένα και προβαίνει σε διάγνωση.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ:

i.Ένα ενδιαφέρον site είναι το International Teledermatology όπου ο χρήστης μπορεί να βρει  άρθρα και ερωτήσεις για πολλές παθήσεις του δέρματος οι οποίες απαντιούνται από γιατρούς του τομέα καθώς υπάρχει και η δυνατότητα προβολής εικόνων των ασθενιών αυτών.

ii.Συμβουλές και απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα μπορεί να πάρει ένας ασθενής, όπως επίσης να έρθει σε επικοινωνία με τους ειδικούς στην σελίδα της DermaVisit. Επιπλέον στην σελίδα αυτή μπορούν να απευθυνθούν όσοι παρέχουν υγεία καθώς έχουν την δυνατότητα συνεργασίας.

Πηγή: Πατήστε εδώ

Σχολιάστε