Τηλεραδιολογία

Πηγή: Πατήστε εδώ

Η Τηλεραδιολογία είναι η μεταφορά ραδιολογικών εικόνων από μία πηγή παραγωγής ή αποθήκευσης σε ένα άλλο σημείο για διάγνωση ή γνωμάτευση εξ αποστάσεως ή για κλινική αναφορά. Είναι από τους πιο ανεπτυγμένους τομείς της τηλεϊατρικής.

ΣΤΟΧΟΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ:

          Το American College of Radiology (ACR) ορίζει πρότυπα για τη ραδιολογία τα οποία συμβάλλουν στην προώθηση της επιστήμης και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες. Το 1994 ανέπτυξε μία σειρά οδηγιών για την τηλεραδιολογία με το όνομα Teleradiology Guidelines. Πρόκειται για συστάσεις για την χρήση της τηλεραδιολογίας, τους στόχους της, τον εξοπλισμό, τις ικανότητες του προσωπικού, τον έλεγχο ποιότητας, την επικοινωνία. Οι στόχοι της τηλεραδιολογίας όπως έχουν ορισθεί από το ACR είναι οι ακόλουθοι:

1. Παροχή υπηρεσιών ραδιολογικής γνωμάτευσης και ερμηνείας σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη.

2. Δυνατότητα παροχής υπηρεσιών από ραδιολόγους σε ιατρικές εγκαταστάσεις όπου δεν υπάρχει τοπικός ραδιολόγος.

3. Έγκαιρη διαθεσιμότητα ραδιολογικού υλικού και συνοδευτικών γνωματεύσεων σε άλλες ιατρικές μονάδες (όπως η εντατική μονάδα ενός νοσοκομείου).

4. Διευκόλυνση ραδιολογικών γνωματεύσεων σε on-call περιπτώσεις.

5. Παροχή υπηρεσιών από υποειδικότητες όταν χρειάζεται.

6. Προσφορά εκπαιδευτικών ευκαιριών για εκπαιδευόμενους ραδιολόγους.

7. Προαγωγή της ποιότητας και απόδοσης των υπηρεσιών.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΛΕΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ:

  • spreading the Health περιγράφεται ο κλάδος της τηλεακτινολογίας και κυρίως για το επίπεδο ανάπτυξης και την ανάγκη ανάπτυξης της, στην Ευρώπη και Διεθνώς, λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, και για τις βλέψεις και τις πεποιθήσεις των ειδικών σχετικά με το αντικείμενο.
  •  Σημαντική πηγή πληροφόρησης για τη τηλεραδιολογία είναι τo Radiology ένα μηνιαίο περιοδικό αφιερωμένο στην κλινική ακτινολογίας και στις συναφείς επιστήμες, που ανήκει και δημοσιεύεται από την Ακτινολογική Εταιρεία της Βόρειας Αμερικής

Πηγή:

  1. Πατήστε εδώ
  2. Πατήστε εδώ

Σχολιάστε