InMedica

Η ανάπτυξη της παγκόσμια αγοράς της τηλεϊατρικής θα είναι ραγδαία αυτή τη δεκαετία, σύμφωνα με στοιχεία του InMedica, τμήμα της IMS Research, εταιρίας που διεξάγει έρευνες  στην αγορά της παγκόσμιας βιομηχανίας των ηλεκτρονικών ιατρικών συστημάτων. Κύριοι λόγοι αυτής της ανάπτυξης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Information week, η επικράτηση ορισμένων ασθενειών, η γήρανση του πληθυσμού, καθώς και οι πιέσεις από τις κυβερνήσεις για μείωση του κόστους της περίθαλψης

.  

“Πολλά δημόσια συστήματα υγείας πλέον στοχεύουν να μειώσουν τον αριθμό επισκέψεων στα νοσοκομεία καθώς και την περίοδο παραμονής σε αυτά”, δήλωσε η Diane Wilkinson, research manager του InMedica. “Αυτό οδηγεί στην τάση η περίθαλψη να γίνεται εκτός νοσοκομειακού περιβάλλοντος και σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η συχνότητα παρακολούθησης του ασθενή από το σπίτι με τη χρήση της τεχνολογίας της τηλεϊατρικής, αφότου ολοκληρωθεί το βασικό μέρος της θεραπείας ”, προσθέτει η ίδια.

Το 2010, σύμφωνα με αναφορά του InMedica, η αξία στις αποστολές τηλεϊατρικού εξοπλισμού παγκοσμίως κυμαινόταν στα 163,3 εκατομμύρια δολάρια, με τη Βόρεια και Νότια Αμερική να κατέχουν τα 122,8 εκατομμύρια του ποσού αυτού. Το 2015, ωστόσο, στοιχεία του InMedica δείχνουν ότι το συνολικό ποσό παγκοσμίως θα είναι 990 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2020 η αγορά θα υψωθεί στα 6,28 δισεκατομμύρια δολάρια. Στο σημείο εκείνο η συμβολή της Αμερικής στο συνολικό ποσό θα είναι σε ποσοστό 36%.   

“Μέχρι στιγμής η αγορά της τηλεϊατρικής είναι πιο εδραιωμένη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του προγράμματος υπηρεσιών τηλεϊατρικής του δικτύου ‘the Veteran’s Health Administration’, το οποίο εντός του 2012 στοχεύει να φτάσει στους 92.000 εγγεγραμμένους ασθενείς”, όπως αναφέρει η Wilkinson. “Μεγάλος αριθμός δοκιμών όμως έγιναν και στην Ευρώπη και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 και το 2011, όπου έγιναν μερικά project συμπεριλαμβάνοντας περισσότερους από 2.000 ασθενείς”, προσθέτει η ίδια.

Ως προς το γιατί το InMedica βλέπει αυτή τη ραγδαία ανάπτυξη στην τηλεϊατρική κυρίως μετά το 2015, ο Wes Rogers, εκπρόσωπος του τμήματος ανέφερε παράγοντες όπως την μεγάλη αποδοχή της τηλεϊατρικής από τους ασθενείς, το ιατρικό προσωπικό, καθώς και τη Δυτική Ευρώπη, αλλά και την κάλυψη της τηλεϊατρικής από το Medicare και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες των ΗΠΑ.

πηγή

Σχολιάστε