Χρήση του ipad από επαγγελματίες υγείας στην Ευρώπη

Οι Ευρωπαίοι ασθενείς έχουν πολλές πιθανότητες να δουν τους γιατρούς που επισκέπτονται να χειρίζονται ένα iPad  

Αυτό είναι το κεντρικό συμπέρασμα της νέας διαδικτυακής έρευνας που πραγματοποίησε η Manhattan Research με τίτλο «Taking The Pulse», σε 1207 γιατρούς από την Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και Ισπανία. 

 Το σύνολο των γιατρών που έχει στην κατοχή του συσκευή iPad και την χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς σκοπούς αγγίζει το 26%. Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό αν αναλογιστούμε ότι η ταμπλέτες είναι σχετικά νέες συσκευές και οι ιατρική κοινότητα είναι αρκετά συντηρητική και πολλές φορές αρνητική στη νέα τεχνολογία. 

 Αξίζει να αναφερθεί ότι το 40% των γιατρών που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να αγοράσουν ένα iPad εντός των επόμενων έξι μηνών.

 Σύμφωνα με την Christina Anthogalidis, κύριο αναλυτή της Manhattan Research, οι γιατροί που κατέχουν iPad περνούν το 27% του επαγγελματικού τους χρόνου στη συσκευή, αναζητώντας έρευνες, νέα άρθρα αλλά και για να παρουσιάσουν στους ασθενείς τους ενδιαφέρουσες πηγές και εκπαιδευτικά videos που βρίσκονται στο διαδίκτυο.Η κυρία Anthogalidis τόνισε ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των γιατρών που χρησιμοποιούν ταμπλέτες, τόσο η φαρμακευτική βιομηχανία οφείλει να δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες οι οποίες θα βοηθήσουν τους γιατρούς και θα διευκολύνουν το έργο τους, βελτιώνοντας την παροχή υγείας.

 Αυτό που παρατηρούμε είναι η έξαρση των startups επιχειρήσεων που προσανατολίζονται στην συγκέντρωση και ψηφιοποίηση των δεδομένων όπως επίσης ιδιώτες -προγραμματιστές- οι οποίοι κατασκευάζουν εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα και τις ταμπλέτες. 

Σε άρθρο του στο PMLive o Dominic Tyer αναφέρει πως εταιρίες όπως οι AstraZeneca, Jannsen και Vertex έχουν δημιουργήσει ειδικά για το iPad εφαρμογές για τους επαγγελματίες υγείας. 

Προς το παρόν οι ταμπλέτες είναι ένα χρήσιμο φορητό εργαλείο με το οποίο οι γιατροί μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση σε ειδήσεις, άρθρα και έρευνες ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάζουν στους ασθενείς ενδιαφέρουσες εικόνες, φωτογραφίες και videos σχετικά με το πρόβλημα υγείας τους.

πηγή

Σχολιάστε