Μονάδα Φροντίδας Πολυκλινικής

Η πολύπλοκη δραστηριότητα μέσα σε ένα ιατρικό ίδρυμα πρέπει να στηρίζεται σε μια ενιαία πηγή πληροφορίας, εύκολη στην πρόσβαση και στην ενημέρωση, τόσο για τους ασθενείς και τη διαδρομή τους στη μονάδα όσο και για τις εξετάσεις, τα τεστ και την προτεινόμενη θεραπεία.
 
          Η πολυκλινική μονάδα φροντίδας δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς απαιτεί τόσο συνολική πληροφορία για τους ασθενείς που προσέρχονται στο γραφείο του ειδικού γιατρού για μια εξέταση όσο και τη δυνατότητα της καταγραφής όλων των λειτουργιών που λαμβάνουν χώρα στο γραφείο αυτό: ιατρικά τεστ, εξετάσεις, εισαγωγές κ.λπ. Η πολυκλινική μονάδα φροντίδας ολοκληρώνει τη συνολική δραστηριότητα με την υφιστάμενη ροή δεδομένων στην ιατρική μονάδα, περιλαμβάνοντας τα εξεταστήρια.

 
Οικονομικά και λειτουργικά οφέλη
Αυξάνει την ασφάλεια των ασθενών
Λόγω της δυνατότητας παρακολούθησης πιθανών αλλεργιών, προηγούμενων θεραπειών ή του ιστορικού της πάθησης του ασθενούς, το σύστημα εξαλείφει τα ανθρώπινα λάθη στη χορήγηση αγωγής και αυξάνει την ασφάλεια των ασθενών.
 
Μειώνει το χρόνο που απαιτείται
Με την ηλεκτρονική καταγραφή σε προκαθορισμένες φόρμες και την εξάλειψη της φυσικής μεταφοράς των εγγράφων που απαιτούνται για την εισαγωγή ή τη μεταφορά του ασθενούς σε άλλη μονάδα, η λύση μειώνει το χρόνο που ξοδεύεται σε εργασίες ρουτίνας.
 
Μειώνει το λειτουργικό κόστος
Το άρθρωμα αυτό μειώνει σημαντικά τη χρήση χαρτιού, μειώνοντας έτσι το χρόνο που ξοδεύεται στη συμπλήρωση και τη διαβίβαση πληροφορίας του ασθενούς στους γιατρούς και επομένως μειώνοντας το κόστος προσωπικού. Επιπλέον, η δυσανάγνωστη γραφή στα έγγραφα παύει να αποτελεί πρόβλημα καθώς η πληροφορία αποθηκεύεται στο σύστημα σε ηλεκτρονική μορφή.
 
Εξαλείφει τα ανθρώπινα λάθη
Η λύση διευκολύνει την αποθήκευση στο σύστημα όλων των ιατρικών εξετάσεων που γίνονται από τη στιγμή που ο ασθενής εμφανίζεται στην αίθουσα των Επειγόντων, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες για τον ασθενή.
 
Παρέχει υψηλή προσβασιμότητα στις πληροφορίες
Όλες οι πληροφορίες για τον ασθενή είναι προσβάσιμες και εύκολα αναγνώσιμες οποιαδήποτε στιγμή, ανεξάρτητα από τη φυσική θέση του ασθενούς εντός της ιατρικής μονάδας.
 
Αυξάνει την αποδοτικότητα
Λόγω της ανάλυσης και της στατιστικής επί των δεικτών που αναφέρονται στην αίθουσα Επειγόντων, η διοίκηση του ιατρικού ιδρύματος μπορεί να δρα εκ των προτέρων για την εξάλειψη των νεκρών χρόνων και την αύξηση της αποδοτικότητας των λειτουργιών.
 
Χαρακτηριστικά

  • Καταγράφει τους ασθενείς σε μια ενιαία βάση δεδομένων για όλο το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία: ημερομηνία και ώρα καταγραφής, αριθμός ταυτότητας, τομέας καταγραφής, υπεύθυνος γιατρός, κατάσταση του ασθενούς, γιατρός που έστειλε τον ασθενή, ιστορικό της πάθησης, αλλεργίες κ.λπ.
     
  • Καταγράφει τα ιατρικά τεστ που απαιτούνται για τους ασθενείς, καθώς και τα αποτελέσματά τους.
     
  • Καταγράφει τις εξετάσεις για κάθε ασθενή καθώς και τη διάγνωση, τη θεραπεία και τις εφαρμοζόμενες ιατρικές διαδικασίες, όπως προκύπτουν.
     
  • Καταγράφει τα παραπεμπτικά για τις εξετάσεις καθώς και τις ιατρικές διαδικασίες που εφαρμόζονται στους ασθενείς.
     
  • Εκτυπώνει το δελτίο των εξετάσεων του ασθενούς και το αποθηκεύει στον ηλεκτρονικό του φάκελο, ο οποίος είναι μοναδικός και ενιαίος για όλο το νοσοκομείο.
     
  • Αποθηκεύει τις λεπτομέρειες που σχετίζονται με το είδος της εισαγωγής: ο τομέας στον οποίο θα εισαχθεί ο ασθενής, η δίαιτά του κ.λπ.

Πηγή: Πατήστε εδώ

Σχολιάστε