Τα Health Tablets Που Θα Αξιοποιήσει Η Ινδία Στη Δημόσια Υγεία

Τη χρήση των Tablets για την αναβάθμιση της συλλογής πληροφοριών για την υγεία, καθώς και της ποιότητας της παροχής υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές εξετάζει η κυβέρνηση της Ινδίας, όπως αναφέρει ο Neelesh Bhandari στο Digital Medicine.

Η Ινδία αύξησε τις δαπάνες στην υγεία στο 2.5% του ΑΕΠ από το 1% που βρισκότανε, σχεδιάζοντας να προσεγγίσει περισσότερο την τεχνολογία και το “eHealth”. Δύο είναι τα tablets που θα χρησιμοποιηθούν από γιατρούς και νοσηλευτές για την περίθαλψη:

Το “Kalam-Raju tablet” αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας μεταξύ του καρδιολόγου του Care Foundation, Soma Raju και του πρώην προέδρου της Ινδίας, Abdul Kalam. Η συσκευή αυτή θα παρέχει στους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε αγροτικές περιοχές τη δυνατότητα πρόσβασης σε στοιχεία των ασθενών, εργαλεία διάγνωσης, καθώς και νέες πρακτικές θεραπείας, ενώ η χρήση του tablet αυτού πρόκειται να ξεκινήσει μεταξύ των επόμενων ενός ή τριών μηνών.

Το δεύτερο health tablet που ανακοινώθηκε για χρήση είναι το “Swasthya Slate” το οποίο παρέχει πληροφορίες που καθιστούν ευκολότερη τη διάγνωση. Μπορεί να μετρήσει τη θερμοκρασία του σώματος, να ελέγξει το επίπεδο του ζάχαρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, να μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό και να εξετάσει την ποιότητα του νερού, ενώ συμπεριλαμβάνει και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Το tablet αυτό είναι δημιούργημα του μηχανικού βιοϊατρικής, Kanav Kahol, ενώ υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο για χρήση τους επόμενους δύο μήνες.

Ακολουθεί το demo βίντεο του Swasthya Slate tablet:

Πηγή: Πατήστε εδώ

Σχολιάστε