Ο “Ψαγμένος” Ασθενής Θέλει Εύχρηστα Εργαλεία Για Την Υγεία Του

Τα εργαλεία που παρέχει η τεχνολογία για την παρακολούθηση της υγείας και την περίθαλψη (Health IT tools) συνήθως προτρέπουν τον ασθενή να γίνει πιο υπεύθυνος. Οι “τεχνολόγοι” όμως θα πρέπει να απλοποιήσουν τη λειτουργία των εργαλείων αυτών εάν επιθυμούν να παρακινήσουν τους πιθανούς χρήστες να τα αξιοποιήσουν, κάτι που δεν είναι εύκολο σύμφωνα με δημοσίευμα του Information week.

Ένας γιατρός μπορεί να παρακολουθεί έναν διαβητικό ασθενή για παράδειγμα, να παρατηρεί τακτικά τη γλυκόζη του αίματος, καθώς και να του παρέχει οδηγίες και φάρμακα. Το θέμα του χρόνου όμως προκύπτει από αυτό, αναφέρει η Marianne Kolbasuk McGee, αρθρογράφος σε θέματα τεχνολογίας πληροφοριών.

Πολλά είναι τα εργαλεία που βοηθούν τον ασθενή να τηρεί αυστηρά και να ανανεώνει την συνταγή του, καθώς και να τον υπενθυμίζουν για επισκέψεις στον γιατρό ή για να στέλνουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του επιπέδου της γλυκόζης στο ιατρείο. Ωστόσο, κατά πόσο τα εργαλεία αυτά προσελκύουν τον ασθενή να τα χρησιμοποιήσει;

Κατά την επαφή με τον ασθενή-patient engagement, οι γιατροί και τα νοσοκομεία, καθώς και οι πάροχοι των health IT εργαλείων, θα πρέπει να ωθούν τους ασθενείς να ενημερώνουν τακτικά τον προσωπικό τους ιατρικό φάκελο (PHR- Personal Health Record) με τη χρήση κινητών συσκευών παρακολούθησης της υγείας, καθώς και άλλων εργαλείων που βοηθούν τον ασθενή.

Το ιατρικό σύνολο και οι πάροχοι των health IT tools θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ακόμη για αυτά, δεν έχουν το κίνητρο να ασχοληθούν ή και δυστυχώς πολλές φορές είναι πολύ άρρωστοι ή απλώς “βαριούνται”.

Πηγή: Πατήστε εδώ

Σχολιάστε