Οι Δυνατότητες Των Social Media Στον Κλάδο Της Υγείας

   Είναι γνωστή η εικόνα της αναμονής συγγενών ή φίλων κάποιου κατά τη διάρκεια της χειρουργικής του επέμβασης. “Φανταστείτε πόσο χρήσιμο θα ήταν αν ο γιατρός έστελνε ‘tweets’ (μηνύματα μέσω twitter) κατά τη διάρκεια της επέμβασης για την κατάσταση του ασθενή –με τη συγκατάθεση του φυσικά. Τα tweets θα είναι ορατά στον καθένα που ‘ακολουθεί μέσω twitter’ το νοσοκομείο, αλλά κυρίως στους γνωστούς του ασθενή”, αναφέρει σε δημοσίευμα του το WordViewEditing.com.

Ως προς τις δυνατότητες που παρέχουν τα social media (κοινωνικά δίκτυα), αναφέρεται ότι αξιοποιώντας τα οι γιατροί μπορούν να στέλνουν ενημερώσεις από το χειρουργείο, οι φοιτητές ιατρικής να εκπαιδεύονται με βίντεο η ζωντανές συνδέσεις ομιλίας, ενώ και οι ασθενείς μπορούν άμεσα να ασκούν κριτική για νέα προϊόντα ή υπηρεσίες. 

Ήδη υπάρχουν φορείς στον κλάδο της υγείας που χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα social media και έχουν αποκτήσει μεγάλο αριθμό κοινού:

Mayo Clinic

Η Mayo Clinic έχει πλήρως υιοθετήσει τη χρήση των κοινωνικών δικτύων. Αναρτά σε καθημερινή βάση δημοσιεύσεις στο YouTube, το Facebook και το Twitter (περισσότερους από 300.000 followers) ορισμένων περιστατικών των ασθενών, αποσπασμάτων εμπνεύσεων, καθώς και περιηγητικών βίντεο.  

Hermann Northwest Hospital

Στο νοσοκομείο Hermann Northwest δυο γιατροί έκαναν την πρώτη χειρουργική επέμβαση με μηνύματα ζωντανά στο twitter, κατά την οποία ο ένας από τους δυο γιατρούς ενημέρωνε την κατάσταση του προφίλ. Σύμφωνα με το Mashable, 125 εκατομμύρια ήταν οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν συνολικά στο Twitter, το Storify και τα ΜΜΕ γενικότερα.

Για την αποδοτική χρήση των social media, το worldviewediting.com προτείνει μερικές ιδέες:

Μάρκετινγκ. Μέσω του Facebook και του Twitter έχετε τη δυνατότητα να προωθήσετε τις νεότερες εξελίξεις του φορέα σας, το παρόν σύστημα περίθαλψης, καθώς και ανερχόμενες εκδηλώσεις.

Εκπαίδευση. Οι συμμετέχοντες ενός σεμιναρίου μέσω διαδικτύου ή ενός προγράμματος κατάρτισης μπορούν άμεσα να επικοινωνούν και να συμβάλλουν στη διαδικασία. Χρησιμοποιώντας τα social media παρέχονται τα εξής πλεονεκτήματα:  

<!–[if !supportLists]–>1. ‘Ερωτοαπαντήσεις’ σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης.

<!–[if !supportLists]–>2. Οι εισηγητές και οι δάσκαλοι κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης λαμβάνουν άμεσα απόκριση από τους συμμετέχοντες ή τους φοιτητές.

<!–[if !supportLists]–>3. Διάφορα πολυμέσα (PowerPoint slides, βίντεο) μπορούν να παρέχονται κατά την εκπαίδευση ώστε να μπορούν να κοινοποιούνται άμεσα.

Ενημερώσεις κατά τη διάρκεια επέμβασης. Αναρτώντας δημοσιεύσεις στο Twitter και το Facebook, κατά τη διάρκεια επέμβασης, παρέχονται στο κοινό πολύτιμα στοιχεία του τι συμβαίνει στο χειρουργείο.

Πηγή:Πατήστε εδώ

Σχολιάστε